Set 5 ciocane reflexe (cod T58) Maximize

Set 5 ciocane reflexe (cod T58)

T58

Disponibilitate: Produsul este in stoc

173,00 lei

» Adaugă la lista de dorințe

Set 5 ciocane reflexe (cod T58)

Descriere
 Setul este compus din 5 ciocane de reflexe, ciocan Gristle, Ciocan Babinski, ciocan Taylor, ciocan testare reflexe cu ac si perie. Aceste instrumente sunt folosite de medici, in special in cadrul examenului neurologic, pentru a testa reflexele tendinoase (de intindere, miotatice).
Cercetarea reflexelor tendinoase, reprezinta o parte importanta a examenului neurologic pentru a depista modificari patologice aparute in sistemul nervos central sau in cel periferic.
Producator: China.
Specificatii
Tip: Ciocane reflexe.
Material: Otel/Cauciuc
Greutate: 400 gr.
Caracteristici speciale
Capete  din cauciuc.
Maner din inox
Foarte usor de manevrat.
Instructiuni de utilizare
Se percuteaza diversele tendoane ale muschilor examinati (ex.: tendonul rotulian, tendonul achilian), provocandu-se astfel o scurta intindere a muschiului. Raspunsul reflex este o contractie a muschiului respectiv.
In cazuri patologice raspunsul poate fi foarte viu, exagerat sau clonoid (hiperreflexie) sau, dimpotriva, diminuat sau chiar abolit (hiporeflexie, areflexie). Raspunsul obtinut da indicatii asupra localizarii leziunii pe arcul reflex cercetat.
In cazul unor raspunsuri reflexe foarte slabe la membrele inferioare, acestea pot fi facilitate prin "manevra Jendrassik": bolnavul este solicitat sa se traga de maini in sens contrar, cu degetele acrosate.
Contraindicatii:
Nu folositi instrumentul in alte scopuri decat cel recomandat!
 

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Set 5 ciocane reflexe (cod T58)

Set 5 ciocane reflexe (cod T58)

Scrieți-vă părerea