Ciocan neurologic BABINSKI (cod T61) Maximize

Ciocan neurologic BABINSKI (cod T61)

T61

Disponibilitate: Produsul este in stoc

57,00 lei

» Adaugă la lista de dorințe

Ciocan neurologic BABINSKI (cod T61)

Descriere
Ciocanul de reflexe este un instrument folosit de medici, in special in cadrul examenului neurologic, pentru a testa reflexele tendinoase (de intindere, miotatice).
Cercetarea reflexelor tendinoase, reprezinta o parte importanta a examenului neurologic pentru a depista modificari patologice aparute in sistemul nervos central sau in cel periferic.
Producator: China.
Specificatii
Tip: Ciocan reflexe.
Dimensiuni L : 23 x 3 cm
Material: maner plastic, crom
Greutate: 51 gr.
Caracteristici speciale
Capul din cauciuc termoplastic, este pivotant, acoperit cu un disc din bronz placat cu crom, si permite utilizarea in pozitie perpendiculara sau paralela fata de maner.
Flexibilitatea confera eficacitate mare in provocarea reflexelor miotatice implicand glezna, genunchiul, abdomenul, antebratul, bicepsul si tricepsul.
Foarte usor de manevrat.
Instructiuni de utilizare
Se percuteaza diversele tendoane ale muschilor examinati (ex.: tendonul rotulian, tendonul achilian), provocandu-se astfel o scurta intindere a muschiului. Raspunsul reflex este o contractie a muschiului respectiv.
In cazuri patologice raspunsul poate fi foarte viu, exagerat sau clonoid (hiperreflexie) sau, dimpotriva, diminuat sau chiar abolit (hiporeflexie, areflexie). Raspunsul obtinut da indicatii asupra localizarii leziunii pe arcul reflex cercetat.
In cazul unor raspunsuri reflexe foarte slabe la membrele inferioare, acestea pot fi facilitate prin "manevra Jendrassik": bolnavul este solicitat sa se traga de maini in sens contrar, cu degetele acrosate.
Contraindicatii:
Nu folositi instrumentul in alte scopuri decat cel recomandat!

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Ciocan neurologic BABINSKI (cod T61)

Ciocan neurologic BABINSKI (cod T61)

Scrieți-vă părerea